Kernteam

Nedim Köse – Oprichter, psycholoog, systeemtherapeut en Tai Chi leraar

Geboren en getogen in Hellevoetsluis ben ik als kind van Turkse gastarbeiders opgegroeid tussen twee culturen in. De worsteling die hieruit voortkwam zorgde voor mijn interesse in de dynamiek van relaties. Van jongs af aan beoefen ik martiale kunsten, zoals karate, jiu-jitsu en tai chi, waarbij ik tussen 1989 en 2000 lid was van de Nationale selectie van Karate-do Bond Nederland. Hierna heb ik twee jaar als bondscoach leiding gegeven aan topsporters.

Als systeemtherapeut ben ik vooral geïnteresseerd in de systeemdynamiek waarbij het uitgangspunt is dat problemen niet op zichzelf staan omdat de sociale, relationele en culturele context een rol speelt. Die context wordt betrokken bij de hulpverlening.

Ethel Borges Dias – Regiebehandelaar, GZ-psycholoog en Klinisch psycholoog i.o.

Ethel is als regiebehandelaar betrokken bij Nedanza. Zij is van oorsprong een kinder- en jeugd psycholoog, afgestudeerd in onderwijs en ontwikkeling. Na de studie deed ze ervaring op in ontwikkelingswerk in een kindertehuis in Suriname, daarna in een eerstelijnspraktijk en vervolgens bij een onderzoeksbureau voor interculturele psychiatrie. De meeste ervaring deed zij op door jaren als gedragsdeskundige aan de slag te gaan in een justitiële jeugdinrichting.

Ruim 4 jaar geleden maakt zij uiteindelijk de overstap naar de GGZ jeugd en volwassenen. Zij begon bij een ambulante dagbehandeling voor jongeren en maakte na een jaar de overstap naar een instelling voor interculturele psychiatrie. Daar ging zij als GZ-psycholoog en later als manager Zorg aan de slag en zette samen met o.a. Nedim Kose een transitiepoli (overbrugging van zorg voor jeugd naar volwassenen) op. Hier groeide de interesse en ervaring in het behandelen van trauma en het lichaam, en de effectiviteit van sensomotorische therapie.

Samen met Nedim en het jonge team wordt er een start gemaakt in het onderzoeken van een nieuwe therapievorm/interventie gebaseerd op Tai Chi. Met behulp van de opleiding tot Klinisch Psycholoog, die Ethel op het moment volgt, zal zij de komende jaren in samenwerking met o.a. Nedim wetenschappelijk onderzoek doen naar de werking van deze therapievorm.

Lot Wouda – Regiebehandelaar, GZ-psycholoog en systeemtherapeut

Mijn functie bij Nedanza is regiebehandelaar: ik geef gevraagd en ongevraagd adviezen voor de behandeling aan zowel behandelaar als cliënt indien dat nodig of gewenst is. Daarnaast geef ik les in systeemtherapie, een benadering die sterk oog heeft voor de context waarin klachten kunnen ontstaan en overwonnen kunnen worden. Ik geef ook supervisies op dat vlak. Ik doe dit alles met veel plezier: het overdragen van mijn jarenlange ervaring is leuk en dankbaar werk.

Peter Pijpers – Zorgmanager, theoloog, pastoraal psycholoog, counselor en Tai Chi leraar

Regelmatig geeft Peter op HBO niveau college in agogische vakken en training in omgang met verwarde personen. Hij is met name geboeid door de relationele bewegingen tussen lichaam en ziel als geschakelde eenheid enerzijds en anderzijds in het proces dat zich afspeelt tussen de hulpverlener en zijn/haar gesprekspartner binnen een gelijkwaardige psychodynamische relatie.

Robin van Meer – Psycholoog

Robin is de nieuwste aanwinst van het team van Nedanza. Hij heeft een master in Learning and development, en in de klinische psychologie. Na zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij een expertise-team psychose. Hij zette zijn carrière voort bij een multidisciplinair GGZ-team, gericht op ernstige psychiatrische aandoeningen.

Als cognitief gedragstherapeut in opleiding is hij van mening dat het bewust worden en het aanpassen van gedrag en gedachten, grote invloed kan hebben op je mentale gesteldheid. In het bijzonder vindt hij dat gedragsinterventies op motorisch vlak onvoldoende aandacht krijgen in de therapie. Daarom zal hij het onderzoek op gebied van Tai Chi van Ethel en Nedim op de voet volgen.

Myrthe Monfils – Psycholoog

Myrthe is opgeleid in gedragspsychologie en culturele antropologie. Zij hecht veel waarde aan de persoonlijke wensen en belangen van degene met wie zij spreekt. Want, geen mens is hetzelfde, dus waarom zouden wij therapie wel zo toepassen? Myrthe verdiept zich graag in verschillende vormen van therapie en het aannemen van meerdere perspectieven. Op deze manier zorgt zij voor een fijne en persoonlijke manier van contact met degene die tegenover haar zit. Voor haar staat een vraag centraal: wat heb jij nodig?

Feyza Gürler – Orthopedagoog

Feyza heeft een master in Clinical Child and Adolescent Studies. Na haar studie heeft ze (werk)ervaring opgedaan in de GGZ als psycholoog, waarbij ze heeft gewerkt met jongeren en volwassenen. Daarnaast blijft ze zich ontwikkelingen door verschillende opleidingen te volgen.

Bodo Bombosch – Orthopedagoog

Ik ben opgeleid in onder andere Persoonsgerichte Experiëntele Psychotherapie, Schematherapie, EMDR, Yoga, Orthopedagogiek en Cognitieve Gedragstherapie. In de therapiekamer gaat het mij echter om de cliënt en niet om de methode. Vanuit echt luisteren en aansluiten probeer ik samen met jou te begrijpen waar jij bent vast gelopen en hoe je weer in beweging kan komen. We zijn allemaal geworpen in het leven, iedereen met eigen unieke kwaliteiten en allemaal met een unieke levensgeschiedenis. Onze eigen geschiedenis en het beeld wat we gevormd hebben van de wereld en wie wij daarin zijn, is de leidraad voor hoe we omgaan met de moeilijkheden die we tegenkomen. Verdriet, angst, boosheid, schaamte, somberheid, eenzaamheid, verwarring, soms raken we de weg kwijt, zien we geen uitweg meer en voelen we ons verdwaald. Samen zoeken wij in therapie naar een nieuwe weg, waarin jij je levenskracht hervindt en opnieuw grip krijgt op de dingen in jouw leven. Door middel van praten, voelen en bewegen ontstaat er ruimte voor nieuwe zin en betekenis en het groeien naar een krachtiger en vrijer ik.

Ik laat me in mijn therapeutisch werk sterk inspireren door de Rogeriaanse en Experiëntele therapie, Existentiële filosofie, Jungiaanse therapie, Yoga en Compassion Based therapie.