Team

Nedim Köse – Oprichter en behandelaar

Geboren en getogen in Hellevoetsluis ben ik als kind van Turkse gastarbeiders opgegroeid tussen twee culturen in. De worsteling die hieruit voortkwam heeft mij doen interesseren in de dynamiek van relaties. Van jongs af aan beoefen ik martiale kunsten, zoals karate, jiu-jitsu en tai chi, waarbij ik tussen 1989 en 2000 lid was van de Nationale selectie van Karate-do Bond Nederland. Hierna heb ik twee jaar als bondscoach leiding gegeven aan topsporters.

Ik ben aan de Open Universiteit afgestudeerd als psycholoog. Bij RINO volgde ik de opleiding tot systeemtherapeut. Mijn specialisaties zijn narratieve systeemtherapie en emotion focused therapie. Regelmatig geef ik lessen aan diverse Hogescholen, zoals Avans Hogeschool en de NTI. Als coach, trainer en docent ben ik verbonden aan de Huisartsopleiding van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Co- auteur publicatie:

Patients with medically unexplained physical symptoms: training medical specialists to communicate better. A randomised controlled trial.
Weiland, A., et al. (2012).

Presentaties:

  • Landelijke Dag Lichaamsgerichte Therapie I-Psy, Parnassia Groep, Utrecht, 2019
  • Landelijk Congres Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten, Zwolle, 2015
  • Communicatietraining voor medisch specialisten gericht op patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde klachten.
  • European Roundtable on Sustainable Consumption and Production (ERSCP) & the Environmental Management for Sustainable Universities (EMSU), Istanbul, Boğaziçi University, 2013

Universities towards SISD: a case study of Avans University, The Netherlands Orchestration of three quality assessment instruments: overall auditing (AISHE 2.0), competence profiles (RESFIA+D), curriculum structure & contents (C-Scan).

Ethel Borges Dias – Regiebehandelaar

Ethel is als regiebehandelaar betrokken bij Nedanza. Zij is van oorsprong een Kind en Jeugd psycholoog, afgestudeerd in onderwijs en ontwikkeling. Na de studie doet ze ervaring op in ontwikkelingswerk in een kindertehuis in Suriname, daarna in een eerstelijns praktijk en vervolgens bij een onderzoeksbureau voor interculturele psychiatrie. De meeste ervaring doet zij op door jaren als gedragsdeskundige aan de slag te gaan in een justitiële jeugdinrichting.

Ruim 4 jaar geleden maakt zij uiteindelijk de overstap naar de GGZ jeugd en volwassenen. Zij begint bij een ambulante dagbehandeling voor jongeren en maakt na een jaar de overstap naar een instelling voor interculturele psychiatrie. Daar gaat zij als GZ-psycholoog en later als manager Zorg, aan de slag en zet samen met o.a. Nedim Kose een transitiepoli (overbrugging van zorg voor jeugd naar volwassenen). Hier groeit de interesse en ervaring in het behandelen van trauma en het lichaam, en de effectiviteit van sensomotorische therapie.

Samen met Nedim en het jonge team wordt er een start gemaakt in het onderzoeken van een mogelijk nieuwe therapievorm/interventie gebaseerd op Tai Chi. Met behulp van de opleiding tot Klinisch Psycholoog, die Ethel op het moment volgt, zal zij de komende jaren in samenwerking met o.a. Nedim wetenschappelijk onderzoek doen naar de werking van deze therapievorm.